-11%

Пътуването през Средновековието

 8

Това е първото заглавие от  поредицата „Пътешествие из Средните векове“, което показва как пътува средновековният европеец.

Description

Автор: Красимира Гагова

Това е първото заглавие от  поредицата „Пътешествие из Средните векове“, която иска да покаже един по-достоверен изглед на Средновековието – време, изпълнено с драматични събития и конфликти, с достойни и не дотам достойни рицари, със светли умове и ретроградни мислители, със страст към познанието и желание то да бъде ограничавано, с неустоимо влечение към власт и богатства, към свобода и независимо управление на градовете, с цялата палитра на всички възможни човешки качества.

Книгата „Пътуването през Средновековието“ си поставя за  цел  да обори едно от клишетата, отнасящо се до тази „тъмна“ епоха – ограниченото придвижване. Средновековният европеец пътува, бавно и мъчително, с много неудобства и препятствия, но не спира. Увлекателно и с много илюстрации са показани подготовката за пътуването, средствата за придвижване, таксите и различните видове подслон. Читателят ще се запознае с това как пътуват владетелите, поклонниците, търговците,  монасите, студентите и хората, отхвърлени от обществото, с реалните и въображаемите пътешествия, с чудесата на Изтока. Изданието е снабдено и с Речник на непознатите термини и названия.

ISBN 978-954-796-074-9

Издадена на: 2018 г.

Брой страници: 160 с.

ТЕСТ

Additional information

Weight 0.332 kg

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Пътуването през Средновековието”