Нова книга
-15%

Българско средновековие. 2. доп. изд.

Original price was: 20,00 лв..Current price is: 17,00 лв..

В книгата на професор Петър Димитров Ангелов, д.и.н., дългогодишен преподавател в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, са представени хронологично най-важните исторически събития и личности от Българското средновековието. Тематично са разгледани и основните сфери на дейност на тогавашното общество – политика, дипломация, стопанство, институции, идеологическа мисъл, културно и народностно развитие. Специално внимание е обърнато на чуждите и на домашните извори за средновековната българска история. Проследена е изпълнената с превратности съдба на българското население в македонските земи през периода X–XIV в.

Описание

Автор: Петър Ангелов

Професор Петър Димитров Ангелов, д.и.н., е дългогодишен преподавател в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Автор е на редица студии, статии и учебници, както и на монографиите „България и българите в представите на византийците“, „Средновековната българска дипломация“, „Чуждите народи в представите на средновековния българин“, „Слуховете в средновековна България“.

В тази книга са представени хронологично най-важните исторически събития и личности от Българското средновековието. Тематично са разгледани и основните сфери на дейност на тогавашното общество – политика, дипломация, стопанство, институции, идеологическа мисъл, културно и народностно развитие. Специално внимание е обърнато на чуждите и на домашните извори за средновековната българска история. Проследена е изпълнената с превратности съдба на българското население в македонските земи през периода X–XIV в. Включени са и текстове, които отразяват последните проучвания на автора по проблема за характера на взаимните представи, изградени между българите и някои от чуждите етноси, населяващи територията на средновековна България.

Второто издание е допълнено с най-новите изследвания по темата, включени в библиографията, както и с цветно приложение с карти, онагледяващи важни етапи от историческото ни развитие.

Книгата ще представлява интерес за всеки читател, която желае да задълбочи познанията си за същността и особеностите на Българското средновековие.

 

ISBN 978-954-796-085-5

Издадена на: 2020 г.

Брой страници: 420 с. и 8 с. цветно приложение

Отзиви

Все още няма отзиви.


Бъдете първият написал отзив за “Българско средновековие. 2. доп. изд.”