Владимир Иванов

Владимир Иванов е роден в София. Занимава се с тенис от 5-годишна възраст. През 2000 г. завършва Националната спортна академия „Васил Левски“ с профил тенис на корт, а през 2001–2002 г. защитава и магистърска степен. Като активен състезател по тенис е участвал в много национални и международни турнири. Най-доброто му класиране в ATP на двойки е 1145 място.

От 2002 до 2006 г. работи като главен треньор на УТК „Академик“, отговарящ за представителните отбори на юноши и девойки, мъже и жени. Завършва школата за професионални треньори по тенис USPTR.През 2007 г. става преподавател по спорт към Центъра за езиково обучение, физическо възпитание и спорт към Медицинския университет в София по дисциплините тенис, тенис на маса, фитнес, ски и каяк.

През 2014 г. защитава в НСА докторска дисертация на тема „Оптимизиране методиката на обучение на студентите по тенис в условията на профилирания учебен процес по физическо възпитание и спорт в университетите“.

Работи върху иновативни проекти за управление на студентите по спорт в Медицинския университет – София. През 2015 г. е треньор и водач на отбора по ски и сноуборд на Медицинския университет – София, който става студентски шампион по ски при жените и бронзов медалист при мъжете на универсиадата в Боровец, а през 2016 г. – и бронзов медалист в дисциплините ски мъже и жени и сноуборд.