-10%

Политическа история на Византия

15,00 лв. 12,00 лв.

Книгата е резултат от дългогодишни проучвания на бележития български историк акад. Димитър Ангелов върху историята на Византия

NameRangeDiscount
May 20201 - 5020 %

Описание

Автор: Акад. Димитър Ангелов

Книгата ни запознава с историята на Византия – една империя, просъществувала в течение на повече от хиляда години (от 395 до 1453 г.). Тя ни отвежда към низ от събития от политическо, социално, етническо и културно естество, разгърнали се през периода на Късната античност и средновековната епоха.

Разкрива се животът на едно общество, оставило видими следи с многолетното си присъствие в европейския средновековен свят. Това се отнася най-вече до държави и народи на Балканския полуостров, които в продължение на векове са били в тесен досег с Византия и са живели в сферата на излъчване на силни въздействия от нейна страна.

Безспорна е ролята на Византийската империя за нас, българите. И то не само като могъщ от външнополитическа и културна гледна точка съсед, но и заради големия брой съчинения на византийски историографи. Те са важен източник за изучаване на нашето историческо развитие през средновековната епоха.

Книгата е снабдена с хронологични таблици за късноримските и византийските императори, за константинополските патриарси и за по-важните политически, военни, социални, църковно-религиозни и културни събития от периода на съществуването на Византийската империя.

ISBN 978-954-796-047-3

Издадена на:2013 г.

Брой страници:372 с.

Допълнителна информация

Тегло0,338 kg
Размери12 × 12 × 12 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.


Напишете първия отзив за „Политическа история на Византия“

Току що добавихте този продукт към своята количката.: