-11%

Българско средновековие. Пълен лекционен курс

14,00 лв. 12,50 лв.

Книгата проследява хронологично най-важните исторически събития и личности от Българското средновековие.

Описание

Автор: Петър Ангелов

Предлаганият пълен лекционен курс проследява хронологично най-важните исторически събития и личности от Българското средновековие. Тематично са разгледани и основните сфери на дейност на тогавашното общество – политика, дипломация, стопанство, институции, идеологическа мисъл, културно и народностно развитие.

Специално внимание е обърнато на чуждите и на домашните извори за средновековната българска история. Проследена е изпълнената с превратности съдба на българското население в македонските земи през периода X–XIV в.

Включени са и текстове, които отразяват последните проучвания на автора по проблема за характера на взаимните представи, изградени между българите и някои от чуждите етноси, населяващи територията на средновековна България.

Лекционният курс е предназначен предимно за студенти и кандидат-студенти. Той ще представлява интерес и за по-широка читателска публика, която желае да задълбочи познанията си относно същността и особеностите на Българското средновековие.

Професор д.и.н. Петър Димитров Ангелов повече от 30 години е преподавател в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, чете лекции и в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Автор е на редица студии, статии и учебници, както и на монографиите „България и българите в представите на византийците“, „Средновековната българска дипломация“, „Чуждите народи в представите на средновековния българин“ и др.

ISBN 978-954-796-048-0

Издадена на:2013 г.

Брой страници:416 с.

Допълнителна информация

Тегло0,35 kg
Размери12 × 12 × 12 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.


Напишете първия отзив за „Българско средновековие. Пълен лекционен курс“

Току що добавихте този продукт към своята количката.: