-10%

Хроники от една държава на кръстопът

13,50 лв.

Новата книга на финансовия анализатор Светозар Гледачев е снимка, картина, хроника на икономическите, социалните и духовните процеси в България по време на кризата от 2008–2015 г., които сме преживели, но невинаги сме осмислили, анализирали и разбрали. Разгледани са жизненоважни за всеки българин въпроси като състоянието на банковата система, пазара на имоти, туризма, пенсиите, тероризма, Европа на две скорости, цените на горивата, АЕЦ „Белене“, КТБ, модела „Кой“, референдумите, и редица други. Засегнати са и проблеми от световно значение като Брекзит, положението в Гърция, Куба преди и след Кастро, Тръмп и стената с Мексико и т.н.

Преглед на количката

Описание

Автор: Светозар Гледачев

Описание на книгата: Новата книга на финансовия анализатор Светозар Гледачев е снимка, картина, хроника на икономическите, социалните и духовните процеси в България по време на кризата от 2008–2015 г., които сме преживели, но невинаги сме осмислили, анализирали и разбрали. Разгледани са жизненоважни за всеки българин въпроси като състоянието на банковата система, пазара на имоти, туризма, пенсиите, тероризма, Европа на две скорости, цените на горивата, АЕЦ „Белене“, КТБ, модела „Кой“, референдумите, и редица други. Засегнати са и проблеми от световно значение като Брекзит, положението в Гърция, Куба преди и след Кастро, Тръмп и стената с Мексико и т.н. Авторът не само разглежда актуални явления и събития от съвременността. Той търси корените на проблема, взаимовръзките, средата, в която се развива. А изводите му ни карат да видим неговото развитие и влиянието, което ще окаже в бъдеще.

Книгата стимулира и изграждането на философски и социалнопсихологически мироглед за разбиране на сложните световни и като следствие български процеси и тенденции. Тя помага на читателя да види логиката на протичащите икономически процеси и тяхната взаимна обвързаност с политиката и народопсихологията. Специално внимание е отделено на връзката между материалното и духовното в търсенето на баланса, равновесието и хармония, към които всички се стремим като хора, граждани и общество.

ISBN 978-954-796-077-0

Издадена на: 2019 г.

Брой страници: 268 с.

Отзиви

Все още няма отзиви.


Напишете първия отзив за „Хроники от една държава на кръстопът“