-10%

Западна Европа през Средните векове

 5

Книгата представя пределно ясно и кратко сложната и богата със събития и обрати история на Западна Европа през Средните векове (IX–XV в.)

Description

Автор: Красимира Гагова

Проф. Красимира Гагова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, си е поставила амбициозната задача да представи пределно ясно, кратко и обобщено сложната и богата със събития и обрати история на Западна Европа през Средните векове (IX–XV в.).

Днес интернет предлага необятно море отдостъпни за всеки факти.Но те бързо се забравят, ако не се включат в система от знания и не се подчинят на нейната логика. Именно това предлага тази малка книжка – основата, върху която всеки любознателен читател може да надгражда трудната за запомняне фактология, свързана със Западноевропейското средновековие.

В нея увлекателно се разказва не само за най-важните исторически събития и личности, а преди всичко за духана епохата, за начина на живот и мисленето на тогавашните хора.

Множеството илюстрации и хронологичната таблица, в която са проследени събитията от епохата паралелно в Източна и Западна Европа, допринасят за създаването на тази цялостна и точна представа.

ISBN 978-954-796-050-3

Издадена на:2014 г.

Брой страници:104 с.

Additional information

Weight 0.173 kg
Dimensions 12 × 12 × 12 cm

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Западна Европа през Средните векове”