joomla 1.6

You are here: Общи условия

Издателска къща Полис

Вашата количка:

Количката Ви е празна.

Общи условия

Задължения на потребителя при пазаруване от сайта на Издателство "Полис"
За да използвате нашата виртуалната книжарница, е необходимо да попълните регистрационната форма, като представите вярна и актуална информация. Вашата регистрация и приемането на Общите условия не са обвързани със задължителна покупка, но са нужни за изпълнението на Вашата поръчка.

Въведените от вас лични и пощенски данни трябва да бъдат точни и актуални, за да се гарантира успешната и бърза доставка на поръчаните книги.
Всички полета, отбелязани със *, са задължителни.

Данни на потребителя
Име*
Презиме*
Фамилия*
Е-мейл*
Адрес на доставката
Страна*
Град*
Пощенски код*
Адрес*
Телефон – мобилен и/или стационарен*

По Ваше желание можем да издадем фактура за закупените от Вас книги, която ще получите заедно с доставката на поръчаните от Вас книги. За целта е необходимо да сте попълнили данните за фактуриране на поръчката при регистрацията.

Данни за фактуриране на поръчката*
Фирма/Частно лице
Название на фирма/Трите имена *
Ид. №/ЕГН/ЛНЧ *
Ид. № по ЗДДС*
Адрес (град, ул., блок, №)*
МОЛ*

След като завършите регистрацията си, на посочения от Вас e-mail за връзка ще получите потвърждение за успешна регистрация и линк, чрез който да активирате акаунта си. Това е необходимо, за да може сайтът да Ви разпознава като регистриран потребител.
Вие можете и да променяте своята парола по всяко време, като е необходимо само да изпишете електронната си поща и старата си парола.

Защита на личните данни
Съобразно Закона за защита на личните данни Вие като потребител имате право на достъп до собствените си лични данни, които сте въвели при регистрацията, както и на промяна на тези лични данни. При желание от Ваша страна вие можете да изтриете личната си информация от базата данни на Polis-publishers.com по всяко време.
Издателство „Полис” гарантира, че Вашите данни ще бъдат използвани единствено за приемане и изпълнение на поръчки и за връзка с Вас в случай на възникнали проблеми относно поръчката. Издателство „Полис” гарантира, че подадените от Вас данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.

Цени, поръчка и доставка
Цената на поръчката се формира като сбор от стойността на поръчаните книги  и цената за доставка. Издателство „Полис” има правото да променя цените, обявени на сайта. Цените не могат да бъда променяни в периода от потвърждаване на поръчката до извършване на плащането в определения срок.
Всяка поръчка съдържа брой на поръчаните книги, единична цена, обща стойност на поръчката, начин и крайна цена на доставката (с включен ДДС, такси и пр.). Направената поръчка получава уникален номер, който задължително се вписва в полето “основание за плащане” при заплащането й.
След изпращането на заявката за покупка на избраните от Вас книги тя се обработва от администратора на polis-publishers.com. До няколко часа ще получите на електронната си поща писмо за потвърждение на направената от Вас заявка. Писмото ще съдържа подробна информация за поръчаните от Вас заглавия, цена на поръчката и куриерските разходи.

Доставката на поръчаните книги се извършва по избрания от Вас начин и според посочените срокове.

Отказ от закупена книга
Вие като потребител имате право да се откажете от една или повече от поръчаните стоки в срок от 24 часа от генерирането на поръчка чрез e-mail или по телефона. В този случай не дължите никакви обезщетения.
Ако до 24 часа след получаването на стоката установите наличие на полиграфически дефект или нарушен търговски вид на книгата, Издателство „Полис” се задължава да я подмени с нова или да бъде възстановена депозираната за стоката сума съгласно чл. 55 от ЗЗП в срок от 7 дни, считано от датата, на която Вие като потребител сте упражнили правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Издателство „Полис”. При установено от потребителя несъответствие на книгата с основните характеристики, посочени в сайта (автор, заглавие и ISBN на книгата) Издателство „Полис” се задължава да възстанови депозираната от потребителя сума, включително и транспортните разходи по доставката на стоката съобразно чл. 59, ал. 3 от ЗЗП в срок от 7 дни от получаване на стоката.